Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

Isteri OKU Sarat Mengandung Hampir Meroyan Gara-gara Suami Penagih Dadah, Luahan Wanita Ini Wajib Dibaca Rakyat Malaysia

Salam. .Mohon admin hide profil identiti saya terlebih dulu, BISMILLAH.. Dengan Nama Allah tiada niat dihati saya sebagai isteri untuk membuka aib suami @ menceritakan masalah rumahtangga saya. 


.tujuan ssya sekadar meminta pendapat & tunjuk ajar dari akak2 yang ada pengalaman @ cadangan untuk saya, saya berumur 21tahun, ibu kepada sorang budak laki umur 2tahun dan sarat hamil anak kedua ,due 12/11 ni dah, usia perkhawinan saya dan suami hampir 4tahun. 


.awal perkahwinan saya terkjut mengetahui suami penagih, tapi bila tanya dia xngaku. .sampailah hari ni, tapi bezanya dulu kami cukup makan, anak xpernah miss xde susu ,pempers, duit nafkah xpernah xbagi. .


sebsb kelengkapan ssya lengkap tulah yang buatkan saya percaya yang dia xbuat, tapi sejak setahun lalu segalanya dah xsama, duit xpernah cukup,.sampaikan terpaksa tukar susu kepada milo bagi kat anak sebab nak jimat duit, tahun lepas baju raya anak saya korbankan walaupun saya wat beli baju melayu sepasang untuk anak ,sedih hati ni ,.sekarang ni saya terpaksa tinggal dengsn mentua, dalam satu bumbung ada 2orang ipar, 3 family termasuk saya,. Satu umah .

 Asalnya saya tinggal dengan ibu bapa saya tapi gara2 bapa mengamuk dan menghalau kami suami isteri kerana xtahan dengan sikap suami yang malas keje dan berapa kali kena buang keje, .saya redho xde simpan marah dekat bapa sebab saya sedar yang dia buat yang terbaik untuk saya, hidup saya dan anak sekarang mengharap apa yang orang bagi makan, harap kakak ipar tolong bagi susu kadang2, pempers, malu hanya tuhan je tahu, .


suami semakin teruk menagih, sampaikan sanggup tukar perut anak bini yang sehari xmakan dengan beli dadah, semakin saya menghitung hari nak bersalin semakin dia menjadi2, hati serabut. .jiwa xtenang, .selama ni saya diam saya sabar sebab pikir anak, tapi sia2 ,nanges pum xguna, harini tegur, esok buat lagi. .sampaikan saya dah jadi pendiam, biar je dia buat apa dekat saya,.letih terlalu letih, xde tempat mengadu, .


nak hrap sape tolong pom xtahu, dibuang keluarga sebab kesalahan orang laen, allahu, .buntu !hati ni dah xsanggup nak tengok mata anak kelaparan, xsanggup nak tengok anak hisap tea O ganti susu, kadang2 sirap, allahu, saya bukan xsanggup hidup susah, tapi ?? Susah xkan wujud kalau suami xwat hal, untuk pengetahuan saya ni cacat, xcident dan patah tulang belakang.


 .banyak kali saya keje tapi xlama sebab sakit, niat keje sebab nak bantu suami, last2 dapat tahu hamil anak kedua saya stop keje sampai hari ni, hidup saya sekarang 100% harap belas ihsan kakak ipar, kena maki ,kena umpat, saya diam je sebab pikir saya tumpang dia, abang ipar dah masuk 3kali ugut nak pukul sebabnya dia xsuka saya dengan ansk, suami xtahu, saya xnak jadi gaduh dia dengan abang dia, cuma kakak ipar je tahu, tapi kakak ipar diam je. .


saya hidup kadang2 ketakutan, abg ipar pun penagih dadah jugak, hidup ada suami tapi xrasa dilindungi, ada suami tapi xrasa tempat berteduh ,tertanya2 apa salah saya,. Pernah sekali saya mintak pimjam duit dengan ibu kandung saya ,terlalu terdesak. .pastu dia tahu, dia marah saya teruk, cakap saya sengaja nak malukan dia kat family, demi allah xde niat kat hati nak malukan dia, tapi saya buntu. .


sejak tu saya dah xmitak duit dah dengan ibu, apa yang ada saya dengan anak makan,. Saya redho dengan yang terjadi, anggap satu kifarah atas dosa2 yang lalu, .saya xingnkan penceraian ,tapi dia seolah xnak berubah. .bagaimana hati ini mampu bersabar lagi saya xpasti, moga2 ada sedikit ruang dihati suami untuk berubah sebelum allah tarik saya dan anak. .

Najib Tak Tunaikan Janji, Adenan Bertindak diluar jangkaan





 Sebelum pilihanraya negeri Sarawak berlangsung bukan main janji disemai..! Nak mengampu punya pasal hingga mesyuarat kabinet pun diadakan di Kuching..! Itu sebelum keputusan pilihanraya diterima..!




Setelah itu...!!!

Saya sudah bosan dan tidak akan tolak ansur – Tok Nan
KUCHING: “Saya sudah bosan dan saya tidak boleh hendak bertolak ansur lagi.
“Kalau 10 atau 20 tahun saya boleh terima…tetapi ini sudah setengah abad. Dan ini melampau!”.


Itu suara hati Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Adenan Satem semalam, yang ternyata kecewa dengan Kerajaan Persekutuan berhubung permohonan untuk membina baharu sekolah-sekolah di Sarawak masih belum menemui jawapan positif.


 


Katanya, beliau sudah bosan memohon peruntukan Kerajaan Pusat, kerana sekolah-sekolah di negeri ini telah berada dalam situasi yang daif dan miskin terlalu lama.


“Kita hanya mahu mereka membina sekolah standard.
“Saya sudah penat merayu agar mereka memberikan kita sekolah yang lebih baik,” keluhnya sewaktu melancarkan penerbitan kamus Iban-Bahasa Inggeris oleh Yayasan Budaya Dayak di sebuah hotel terkemuka di sini semalam.
Adenan berkata, dalam konteks hari ini masih ada sekolah yang terhumban ke dalam sungai, bahkan masih ada yang tiada bekalan air bersih dan tiada bekalan elektrik.


“Ini amat mengecewakan,” katanya lagi.
Oleh itu katanya, masa untuk bertolak ansur sudah tamat dan Sarawak perlu bertegas dalam perkara ini.
 



Khabar baru diberitakan 3 IPG di Samarahan, Sibu dan Rejang bakal ditukar taraf kepada Politeknik atau Pusat Permata..! Ini menambah bahang kemarahan Adnan serta pemimpin dan rakyat Sarawak..! Kehendak Sarawak yang mahukan IPG berkenaan melahirkan tenaga pengajar dari Sarawak untuk pelajar Sarawak nampaknya tidak akan dapat dijayakan..!


Dulu lain, sekarang lain..!
PRN dah selesai tapi PRU Parlimen belum lagi beb..!
Tunggu..!
Lu Fikir La Sendiri!!!


http://babab.net




Saya Terlanjur Hingga Pregnant Bayi Kembar Anak Luar Nikah, Dipaksa Gugurkan Kandungan Namun Balasan Allah Sangat Pedih selepas Saya Gugurkan Kandungan


Salam. Maafla ni lari tajuk sikit. Saya harap admin dapat siarkan sebab saya xtau nak share kat mana lagi dah. Saya masih tak berkahwin tapi saya ni cite masalah saya dan saya nak mitak pendapat dari orang2 yang dah berkahwin. Saya pernah terlanjur dan pernah pregnant.




 Saya pregnant anak kembar, saya rasa tak sedap badan & pegi cek guna upt, dua line. Saya tak puas hati saya g cek klinik then mula2 scan nampak ada macam baby, doktor cakap ada dua kantung. Dia siap cakap tahniah sebab bunting pelamin sebab dia ingat saya kawin dah. Masa tu usia kandungan dah 2bulan nak masuk 3.

Saay sedih sangat. Sebab masa tu saya ada masalah family. Family tengah broken. Ayah saya main betina. Ayah saya dulu banyak duit duk enjoy dengan betina sampai langsung xkasi perhatian kat saya. Then mastu dia pulak lari umah ikut betina xbalik sebulan. Mak saya pun tengah serabut. masa tu mak saya je tau sebab mak tengak saya muntah2, perut saya masa tu nak masuk 4 bulan tapi besar dah. Mak saya tau terus dia suh p gugur. 


Sedangkan kekasih saya nak kawin sebab dia pun anak orang senang. Mak saya xmo katanya malu family. Lagipun saya faham mak saya tengah tekanan sebab masalah abah saya yang xhenti2 buat sakit ati mak saya. Tambah lagi perangai saya macam apa da 😔 saya pegi gugur kat hospital swasta

Masa tu kena 2.3k nak buang baby. Doktor cakap baby dah besar xleh buang, kalau nak teruskn nanti risiko 50/50. Saya cal mak saya tanya, mak saya still suruh buang. Saya menangis menjerit macam apa sebab saya sayang anak saya, tapi mak xkasi. Dia xnak ada cucu luar nikah. Saya pun buang. 



Saya pantang dua minggu pastu langgar pantang. Sekarang ni saya merana. Peranakan saya selalu sakit sedangkan saya dah gugur dalam 4 bulan lepas. Ari ari saya sakit. Sampai xleh bangun. Ramai kawan suh cek hospital takot rahim rosak tapi saya takut. Saya takut sangat2. Saya takut nanti saya xleh pregnant dah sebab dosa silam saya. Saya takot peranakan rosak. Apa patut saya buat sekarang. Saya taubat. Saya menyesal. Sampai sekarang saya masih termimpikan anak saya.

( gambar) Chef Wanita Masak Tanpa Pakaian Secara Live Di Tv Jadi Viral




Seorang chef wanita, Flora Cheung (gambar) akan mengendalikan program masakan di televisyen dalam keadaan tanpa pakaian , lapor sebuah akhbar di Hong Kong.



Flora yang berusia 20 an akan menjadi hos program yang disiarkan dalam rangkaian televisyen untuk orang dewasa. “Ramai lelaki tidak mahu memasak tetapi saya mahu menjadikan mereka meminati bidang masakan,” katanya kepada akhbar South China Morning Post.

Dalam program itu, jurukamera akan mengikuti Flora berjalan di pasar  di Hong Kong. Selepas dia membeli beberapa barang untuk dimasak, dia akan pergi ke dapur untuk memasak. Wanita itu kemudian akan berbogel dengan hanya memakai apron lut sinar yang boleh menampakkan susuk tubuhnya.

Walaupun Flora bukannya seorang chef yang profesional, penerbit program itu, Jesse Au berkata, wanita tersebut akan mampu menarik minat ramai orang untuk menontonnya.

Flora mengatakan bahwa dirinya tidak pernah memasak di restoran atau di mana pun, hanya saja ia sangat suka memasak. Dia juga berharap acaranya yang sedikit sensual ini dapat menarik perhatian para lelaki untuk datang ke dapur.

Acara yang dibawakan oleh Flora, penontonnya memang rata-rata semuanya lelaki-lelaki. Dengan berbekalkan keseksiannya itu, ia berharap kaum lelaki tertarik untuk ke dapur.


http://babab.net



setelah ditipu umno, PAS bersedia bergabung Dengan Pembangkang





YAN – Pas mengakui bersetuju dengan konsep satu lawan satu seperti yang diharapkan rakan pembangkang yang lain untuk menentang BN pada PRU14 nanti.




Mursyidul Am Pas, Hashim Jasin berkata, perkara itu mungkin memberi gambaran positif kepada pembangkang, namun ia terpulang kepada budi bicara rakan-rakan parti pembangkang.

“Pas sentiasa membuka pintu untuk mana-mana parti bersama kita, tapi dengan syarat kita bersatu atas dasar agama ALLAH. Sebab dulu kita tak buat atas dasar itu, jadilah apa berlaku sekarang (bubar PR).

 “Pengalaman memaksa kita meletakkan syarat dan ini mesti kita lakukan. Kalau mereka setuju, DAP pun boleh bersama. Seeloknya satu lawan satu, tapi kalau dah tak boleh jadi satu lawan satu, kita terpaksa empat lawan satu,” katanya ketika ditemui pada majlis minum petang bersama Mursyidul Am di Markas Pas Kawasan Jerai, di sini, kelmarin.

 Beliau turut menyeru kepada parti-parti politik dan semua pemimpin dalam negara supaya jangan pinggirkan tuntutan al-Quran.

 “Pas Islam, Umno Islam, PKR pun kebanyakan Islam dan DAP pun ada orang Islam. Dalam erti kata lain kebanyakannya Islam. Sekarang al-Quran kata berpegang teguh dengan agama ALLAH.

 “Kalau nak bersatu memang bagi pihak Pas pintu sentiasa terbuka pagi dan petang, tapi bersatu itu mestilah berdasarkan kepada agama ALLAH. Tak usah cari yang lain sebab tak akan berjaya,” katanya.

 Menurutnya, parti Islam itu mempunyai banyak pengalaman sejak 65 tahun penubuhannya yang pernah menjalinkan kerjasama politik dengan BN dan PR.

 “Mari kita bersatu berdasarkan al-Quran. Bukan saya tak buka peluang, saya buka kepada DAP pun boleh bersama kita kerana Nabi pun pernah buat tahaluf selepas perjanjian Hudaibiyah. Antara syarat itu mereka tak boleh berperang dengan Nabi Muhammad selama 10 tahun.

 “Ini perjanjiannya dan kalau ada antara mana-mana kabilah yang hendak bersama berlindung di bawah Nabi Muhammad untuk kerajaan Islam pun boleh. Kenapa kita nak tolak DAP? Mari, hukumnya boleh bertahaluf dengan syarat jangan ganggu al-Quran itu. Kamu dengan agama kamu, aku tak ganggu dan jangan kamu mengganggu agama kami,” katanya.

 Bagaimanapun katanya, sekiranya ada campur tangan yang bersabit dengan akidah oleh pihak luar, maka Pas tidak boleh menerimanya.

 “Orang Islam wajib pegang kepada janji, kita tak boleh mungkir. Orang lain juga boleh bersama Pas, Umno pun kita buka tapi dengan syarat Islam mesti memimpin sebab kita dah bagi orang lain pimpin kita, tak sampai ke mana.

 “Kita bersama dengan parti-parti dahulu, kita bertahaluf dan pernah masuk BN. Kita dah duduk dalam PR, semua itu mereka di depan (dominan) dan tak akan sampai kepada matlamat (Pas),” katanya.

 Sementara itu, beliau berkata apa dilakukan bekas Menteri Besar Kelantan, Allahyarham Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sewaktu memimpin negeri itu contoh terbaik melaksanakan apa yang disarankan oleh al-Quran.

“Saya bagi contoh, Allahyarham membuat arahan supaya semua duit kerajaan negeri yang berada dalam simpanan bank-bank riba dipindahkan kepada bank Islam. Apabila arahan itu dibuat, marah habis pengurus-pengurus bank dengan alasan mereka tak boleh berniaga dengan dasar kerajaan negeri.

 “Allahyarham kata itu bukan tugas saya nak berniaga atau tidak, kerja saya apa yang tuhan suruh semampu boleh saya buat. Sekarang saya ada kuasa, wang kerajaan negeri dimasukkan ke dalam bank Islam,” katanya.

 Menurutnya, tidak lama kemudian banyak kaunter bank berteraskan Islam dibuka di Kelantan.

 “Kenapa Tok Guru ini keras kepala ka? Sebenarnya ada 10 perkara besar lagi yang dibuat di Kelantan. Kita sedia dimarahi manusia, tapi tak bersedia dimarahi ALLAH,” katanya.



http://www.sinarharian.com.my

saya hidup bermadu tapi suami masih melanggan pe3lac7r..apakah suami saya kuat...???

Salam krt, tolong siar kan cerita saya. Saya memang mintak pendapat orang . Saya telah berakhwin 3tahun...dan saya telah mengenali suami selama 9tahun.

 dalam masa bercinta 6tahun memang dia selalu kantoi hal perempuan, saya ingat lepas berkahwin dia akan berubah. Episod umah tangga saya bermula tahun pertama kami berkahwin..saya x sangka suami ayang bermain cinta dengan isteri orang dan seorang janda.

 Bila ksntoi dia konon sebab duit, dia paw duit perempuan2 yang boleh support dia sebab mase tahu dia kje kilang je. Hubungan memang dah tahap lebih saya rasa. Lepas info I dia mintkw maaf dan merayu x buat lagi. Lepas 2 bulan kantoi lagi dia bermain cinta dengan jiran saya sendiri jugs bini orsng..sekali lagi saya rasa kecewa. Siap ajak datang rumah masa saya outstation..dah berciom2 rupanya. Dia kantoi chat d weechat.

 Lepas tu kami decide pindah tinggal bersama mentua.sampai la dia merungut gaji x cukup dan dia dapat keja di jb. Memandangkan kan saya d sahkan hamil 2bulan..dengan berat hati saya positive kan diri biar dia ke jb. Lepas bersalin saya plan akan ke sana. Bermula la episod duka dalam idop saya...saya di abaikan..msj jarang..call x angkat..dia berubah sama sekali, di pendek kan cerita saya dapat kabar dari soerang perempuan dia telah berkahwin di siam.

 Ya Allah rebah terduduk..apalah dosa saya yang sedang hamil anak dia..inikah balasan terhadap saya. Saya reports kat mntua dan mentua saya mintak suami balik dan ceraikan isteri kedua. Saya x mintkw semua ni...saya cuma kesal bila di tipu. Habis family saya dan dia tau hal dia kawen senyap. 

Lepas balik sini..baik kejap..dan baru2 ni kntoi dia melanggan pelacur d tagged.. saya dah penat lalui semua ni, saya mintak d lepaskan tapi dia cakap sayang. Dulu cari perempuan alasan sebab paw duit...sekarang dah berduit mampu langgan pelacur pulak...tolong bagi pndapat. Apa patot saya buat..


sepanjang 3tahun saya tersiksa sangat mental saya.terima kasih yang sudi memberi nasihat, pendapat,sokongan

SUAMI GAY-dah 8 tahun usia perkahwinan saya masih belum disentuh lagi..8 tahun juga tidur berasingan walaupun satu bumbung



 
Assalamu'alaikum.. Lagi bbrp hari genaplah 3 tahun saya dan suami berkahwin.. Kami ada anak berumur 2 tahun.. Anak lelaki.. 



Masalah saya sekarang ialah suami saya tak ada nafsu pada saya.. Sejak awal kahwin lagi.. Anak pun nasib baik dapat sorang tu.. Kami jarak jauh.. PJJ.. 2 Jam jarak perjalanan.. Tapi suami saya ni susah sgt balik jumpa saya dan anak.. Sebulan sekali atau 6 minggu sekali baru dia balik..

 Tu pun sehari je balik.. Bila dia ada kat rumah plak.. Dia diam je.. Kalau ada sesuatu saya cakap.. Gaya dia respon tu mcm org y tak suka.. Mcm meluat je kat saya.. Tp dgn anak ada la dia senyum2.. Cakap elok dgn anak.. Saya ada banyak juga tanya ustaz tengokkan.. Kot ada kena sihir org buat ke.. Tp ustaz2 smua cakap xde sihir.. Tp masalah dgn dia sendiri je.. Tp diorg x cakap sbb apa..
Dia balik pun asyik main game je.. X de nak bersembang atau bermesra dgn saya.. Sesungguhnya saya sangat mendambakan perhatian seorang suami... Nak bermanja slepas sekian lama x jumpa.. Tapi dia.. Macam terpaksa je balik jumpa saya.. 

Bila malam plk.. Saya ajak tido.. Dia x nak.. Dia duk melayan game dia.. Kalau dia masuk tido pun.. Saya ni dibuat macam tunggul kat sebelah.. Dia baring membelakangkan saya.. Menghadap ke arah lain.. Macam tu la sejak awal kahwin sampai skrg dh 3 tahun saya sabar.. Kalau nk hbgn tu.. Saya y asyik kena goda dulu.. Kdg2 saya dh naik malu.. 

Suatu hari tu.. Saya tanya dia.. Knp dia mcm tu.. Tau apa dia cakap? Dia kata dia bukanlah mcm lelaki normal y lain.. Saya ajak mandi sekali dia x nak.. Nak urut2 badan pn x nak.. Tak suka katanya.. Saya nak tengok 'yang dia punya' pun dia x bg.. Apatah lg nk sentuh.. Dia x suka.. Pelik betul suami saya ni.. Then pada waktu y lain.. Setelah didesak.. Saya tanya lg.. Kenapa layan saya macam ni?? Saya x menarik ke bg dia?? Saya ada salah ke? Then dia cakap.. Dia xde perasaan pada saya.. Sbb tu x bleh nk buat hbgn intim dengan saya.. Hmm.. 

Dia kata dia kahwin dgn saya dlu pun sbb dh berjanji dgn ayah saya dulu.. Sbb tu dia teruskan jugak kahwin dgn saya.. Wlu kami dh pernah putus hbgn dulu.. Kisahnya.. Time belajar dulu.. Dia baik dgn ustaz ni.. Ustaz tu galakkan menikah awal smua tu.. Dia pun time tu cari la calon isteri.. 

Dan kawan dia calonkan saya.. Kebetulan mmg saya masa tu ada simpan perasaan pada dia.. Bila dia cakap nk kenal.. Saya pun excited la juga.. Lepas seminggu kenal dia terus nak dtg jumpa ayah.. Saya pun bgtau ayah ada org nk dtg merisik.. Then lpas tu.. Dia rasa serba salah.. Teragak2 plak nak teruskan ke x.. Saya kata.. Its ok.. Since kita baru je lg.. Dia bru g merisik.. Bkn bertunang or kahwin lg dgn saya.. Sejak tu hbgn kami dh x contact sgt dh.. Tiba2 slepas setahun.. Dia dtg balik.. Dia kata dia nk masuk meminang.. Saya mati2 ingatkan dia ada perasaan pd saya.. Dan saya terima.. Then kami kahwin.. 


Dah kahwin jadi mcm ni plak.. Dia x hiraukan saya.. Dia mmg x pernah tinggi suara.. Baik dgn mak ayah dia.. Tp dia jenis pendiam.. Kadang2 bila outstation belikan hadiah.. Tp.. Bila sampai dia abaikan nafkah zahir x bg.. Nafkah batin pun tak nak bg.. Rumah pun jarang balik.. Bila balik pulak asyik main game.. Dan baru2 ni pulak saya dpt tahu dia ada akaun FB lagi satu.. Untuk kawan kerja dia saja katanya.. Bila saya add dia.. Dia block saya.. Dia cakap xde kepentingan pun bgtau ttg FB tu.. Apa maknanya? 

Untuk pengetahuan.. Hp dia pun mmg berpassword.. Dan asyik tukar Password tu..
Saya asyik makan hati selama ni.. Sakit sangat.. Dia mmg x seksa saya secara fizikal.. Bukan kaki pukul.. Tp dia seksa mental saya.. Seksa batin saya y perlu belaian sorg isteri.. 


Sekarang dia cakap.. Better kita berpisah spya saya bleh cari lelaki y lebih baik.. Tp saya kesian dgn nasib anak saya.. Sedih mengenang nasib diri.. Apa perlu saya buat? Kalau nk berpisah knp x ceraikan saja saya? Suruh saya plk pegi pejabat agama.. Yang mana lebih senang? Pegi pejabat agama atau suami y lafazkan cerai? Saya buntu nak buat keputusan.. Saya nk selamatkan hubungan ni sbb sayangkan dia.. Tp dia.. X kisah pun klu saya ni x wujud dlm hidup dia.. Tapi saya dh tak kuat lg.. Kalau macam ni la layanan dia pada saya.. T_T
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Dayang Nadanama suami akak gay tu.. dia suka kaum sejenis sebab tu tak suka kalo org pompuan sentuh dia. sume dia geli. tapi ok lg akak.. pernah suami sentuh sampai keluar anak. yg sepupu suami sy, diorang kawen selama 8 tahun tapi tak pernah behubungan intim.. langsung! kami sume terkejut.. yelaakan, sepupu suami tu memang jenis tak suka cerita hal rumahtangga diorang. tup tup dy mohon cerai. mak mentua sy cuba tanya laa apa sebabnya. 
 
akhirnya, dy bercerita tentang masalah diorang. Subhanallah, rupanya sepupu suami selama ne tido kat sofa druang tamu dtingkat bawah manakala suami dy tido kat bilik yg sepatutnya menjadi bilik bersama kat tingkat atas. sepupu suami tak pernah langsung tido kat bilik tu. pernah dy masuk itupun ketika majlis perkahwinan diorang 8 tahun yg lepas. pastu, tak dibenarkan masuk dahh.. barang2 sepupu suami sume kat tingkat bawah. suami dy taknak isteri kacau/sentuh brg2 dy.
 
 cuci baju same2 pun taknak. kata suaminye, nanti allergic campur2 pakaian. banyak lg laa yg pelik tentang hubungan diorang tu. kalo diliat dr perwatakan lelaki tu, memang mcm lelaki normal kebanyakkan.. seorang pembersih tetapi syg, selera dy kat jantan. diorang kawen dulu pun sebab djodohkn leh kwn. sekarang sii kawan rasa bersalah sebab menjodohkn mereka dulu.
 
. dy pn taktau jd begini. sy dgr2 si suami skarang tgh berusaha berbaik dgn sepupu suami sy sbb dy tknak cerai. takut malu mungkin.. tapi sepupu suami dh tawar hati. dy dh bg peluang betahun2 tuk suami dy sehingga ahernya dy gave up & menerima cinta lelaki lain. kesian.... 
 
8tahun kawen rupanya masih dara. taktau laa sekarang.. harap2 bf dy tu tak sentuh dy la hahaa.. hmm sy harap akak cuba memohon petunjuk.. bila dh habis ikhtiar, berpisah je laa drpada makan hati berulam jantung. tentang ank tu, takpe..nanti dy akan paham. lebih baik berpisah ketika anak baru sorang.. 
 
 
kalo anak bertambah, makin berat rasanya nak berpisah.. lgipun suami akak sndiri mencadangkan nak berpisah kn? layan je laa..

TUNANG PANAS BARAN-saya dah pernah kena heret, kena baling, muka kena hempas (sampai cermin mata saya patah)

assalam admin. mohon hide profile saya. saya anak perempuan tunggal tapi saya x rapat dengan mak ayah saya sebab diorang memang x manja kan saya. saya selalu sorang2 kalau saya ada masalah pun saya selalu pendam sorang2 sebab saya xda sapa2 yg saya rapat.



 saya kenal ngan tunang saya 2 tahun lepas. lepas kenal ngan dia baru lah saya rasa happy sangat sebab saya boleh kongsi apa2 dengan tunang saya tu. tunang saya suka manjakan saya dengan shopping, keluar makan sedap2, pastu dia suka sangat beli kan saya hadiah macam2.

 kawan2 tengok saya memang jeles sebab diorang cakap saya beruntung dapat tunang macam tu.

tapi xda sapa yg tahu selama saya dengan tunang saya tu saya dah pernah kena heret, kena baling, muka kena hempas (sampai cermin mata saya patah), kena cekik pastu julang ke atas (sampai kaki saya x cecah lantai), kepala saya kena hentuk sampai benjol, tunang saya pernah marah saya sampai dia duduk atas saya (supaya saya x boleh lari). 

kata-kata makian, ugutan, panggil saya betina, babi. pernah gaduh dalam kereta sampai tunang saya tumbuk cermin hadapan kereta sampai pecah. pernah sekali gaduh tunang saya tumbuk pintu rumah sewa saya sampai pecah sebab saya taknak keluar jumpa dia. untuk. pengetahuan semua, kami x sering bergaduh sebab saya mmg sebolehnya nak elak...sebab bila dah gaduh macam tu lah jadi nya.


dia bila baik, baik sangat. bila jahat, jahat sangat. sungguh. makan minum saya waktu study dulu memang banyak dia yg tanggung. Pakaian saya, barang mandi saya semua dia belikan. bila saya cakap xpayah lah belikan saya semua tu dia mengamuk. Pastu gaduh. Saya x faham lah.


bila saya cakap nak putus dia cakap saya macam2, dia ungkit semua pemberian dia x cukup kah??. cukup je, malah lebih lagi. Malah dia x perlu pun bagi semua tu kat saya sbb belum tanggungjawab dia lagi.

 tapi panas baran dia tu saya mmg betul2 x tahan. dia cakap dia bagi saya macam2 sebab dia sayang sangat2 kat saya, tapi pukul saya. saya pun mmg sayang kan dia, tapi belum kawin dah berani buat saya macam ni. saya buntu.

MEMANG TERKEJUT-saya hamil anak ke 7 dalam usia 47 tahun..syukur rezeki anak walaupun dah bercucu

Assalamualaikum semua. Saya ibu kepada 6 cahaya mata.

 Dalam usia 42 tahun, saya disahkan hamil anak ke 7.Terkejut...Memang terkejut. Sebab ingat dah nak menopaus dah. Malu pun ada...Jadi andai ada sapa2 yang ada pengalaman hamil di lewat usia ni,harap boleh dikongsi bersama.

ni komen positif yang diterima


Siti Nor Aisyah Ibu saye pon...mase mengandung adik bongsu kiteorg...dah ade cucu sorang dah pon...saye yg jge mak berpantang...heh3....sy waktu tu umur dah 18tahun....


 Zaima Zulkafli Sama ngn kakak sy yg sulong..umo 42..skg dia tgh preggy ank ke 8,,cucu ade 5 da kakak sy tu..hihihi..Alhamdulillah rzki dia..Allah bg rzki..trime ajeee..jgn pnh ase malu dgn pmberian Allah..Dia sebaik baik perancang..

 Fazuriyati Mohd Hamidin Ma saya lahirkan anak ke-10 usia 42 tahun..Tahniah ye..

 AS Cahaya Rezeki Allah nk bagi..x boleh malu..syukur alhamdulillah..tahniah sis

 Nor Rimah Junos Mak sedara saya melahirkan yg bongsu umur dia 50. Rileks jer hehe

 Wani Abdullah Sama mcm tok guru ank2 saya hamil dlm usia 41 skrg hmpir 7bln skrg dia preggy....xde masalah apa.


Eyla Fazila Tahniah kak...pesakit kt tmpt sy kene preg umor 47thun...anak bongsu dh 19thun...dpt adik lg...comei je dye jaga adik dye

ROMPAKAN-Mangsa wanita diikat dan diacukan parang di leher ..Diugut akan menjadikan anak beliau sebagai mangsa Jika mangsa menjerit

SILA SEBARKAN..


Abg Jon hendak mengongsikan rasa simpati pada kenalan abg jon Nurul SieLa diatas kejadian ROMPAKAN yg berlaku dirumah beliau semalam pada pukul 3:50 pagi ..



Mangsa wanita diikat dan diacukan parang di leher ..Diugut akan menjadikan anak beliau sebagai mangsa Jika mangsa menjerit.. Suaminya pula dipukul dgn kayu dimuka dan kaki..Barang kemas dan 5 biji Hp serta barang2 lain.


. Kerugian dianggarkan dalam 14 ribu.. Suspek dianggotai 4 org warga Indonesia..Lokasi rompakan di seelong kempas.

.Mangsa kini dalam keadaan trauma..Mana2 yg mengenali beliau bolehlah melawat beliau supaya dgn kehadiran rakan2 dan kenalan mampu buatkan mereka bersemangat kembali..


-Abg Jon-

Penjawat awam terima bantuan kewangan dua bulan gaji-MENTERI BESAR SELANGOR


SHAH ALAM, 31 OKT: Penjawat awam di seluruh negeri bakal menikmati bantuan khas kewangan dua bulan gaji dengan peruntukan kewangan sebanyak RM57.25 juta.




Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali berkata, pemberian tersebut dibuat sebagai menghargai sumbangan dan kejayaan penjawat awam yang terus menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi negeri.

“Sebagai menghargai kejayaan ini, Kerajaan Negeri bersetuju memberikan bantuan khas kewangan sebanyak dua bulan gaji. Pembayaran sebanyak satu
setengah bulan telah pun dilakukan pada 1 Julai 2016 yang lalu.

“Untuk melengkapi bantuan khas kewangan tersebut, setengah bulan lagi akan dibayar pada 20 Disember 2016 untuk membantu penjawat awam membuat persediaan persekolahan anak-anak.

“Pembayaran bantuan khas kewangan dua bulan gaji memberi implikasi kewangan kepada Kerajaan Negeri sebanyak RM 57.25 juta,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika membentangkan Belanjawan Selangor 2017 di Dewan Negeri Selangor (DNS), di sini, hari ini.

Dalam perkembangan itu, Mohamed Azmin berkata pembayaran bantuan khas berkenaan bakal dibuat tahun ini.

Pada 2016, satu bulan setengah gaji dengan implikasi kewangan sebanyak RM44.1 juta dikeluarkan bagi tujuan pembayaran bantuan kewangan.

EZY

selangorkini.my



SUAMI MENANG HAK PERJAGAAN ANAK- layak ke dia sedangkan?Nafkah anak pun xbagi. Saya sampai pernah tidur di luar kaki lima sebab takde rumah xmampu nak bayar rumah.

Assalamualaikum ..
Minta hide profile saya ye .. 



Saya nak.kongsi.. sebab tak tahu dimana nak.kongsi masalah ni.
Selepas saya bercerai . 1 satu maslah saya timbul ..
Dulunya saya ada kereta ..


Saya jual kereta sebab tekanan dengan bekas suami ..
Kereta nama saya . Penjamin dia.
Dia takut saya tak mampu nak bayar . Tiap bulan dia maki hamun saya .
Lepas tu nak ambil kereta bagai .. 


Selepas saya jual .. ok ..

Tapi selepas 2bulan kemudian . Dia muncul lagi . Nak kan anak saya ni. Yang dari saya mengandung sampai la anak da besar ni xpernah nak ambil tahu xpernah nak ambil kisah ..
Hanya yang pernah diberikan 1 pack pampers .. 3helai baju . 1Pasang baju tu je la sampai umur dia sekrang ni. Berumur 2tahun .. 


Hmm layak ke dia sedangkan . Nafkah anak pun xbagi.
Saya sampai pernh tidur di luar kaki lima sebab takdr rumah xmampu nak bayar rumah. 


Saya pernh minta dia duit beberapa.kali utk anak nya. Langsung tak endah kan.
Masa saya mengandung.. sya di tahan di hosp . Duit minyak dan makanan diluar yang saya inginkan pun dia minta duit dari saya. ..hmm hanya Allah je tahu ..
Saya bersalin berpantang semuanya pun duit sya.. nak harap dia. Hmm ntah mana duit dia pergi .. 


Saya mengandung c/up semua pun smua duit saya. Senang cita memang dia xde bagi saya nafkah dan xpernh ambil tahu pasal kandungan saya.

Tapi kenapa sekarang ni ko nak.. 

Memang la.klo nak naik mahkmah dia menang sebab saya tak bekerja. Dia berkerja.
Tapi layak.ke dia nk ambil anak ni sedangkan dia tu hanya sekadar nama bapa je. Tanggungjawab Haram .. 


Hmm .. apa yang patut saya lakukan. Dia la 1 satunya yang saya ada ..
Saya bukan ada sesiapa dlam dunia ni lagi ..



kisah rumah tangga-page

suami pernah heret saye dari pintu rumah sampai ke bilik sebab mulut family dye .padahal saye tengah mengadung ape yang saye nak buat ?

assalamualaikum admin tolong hide profil saya ye ..saye ni anak pertama dari 3 adek beradik adik saye masih belajar paling kecil umor 9tahun 

.saye bru berumah tangge dan saye sedang menngadung ..ibu bapa saye tinggal disini kerana ade masalh ditempat kerja .pada awlnya suami saye izinkan bapak mak saye tinggal disini .

tapi semenjak dye balek rumah parents dye bercuti .dye tetibe berubah. semua benda dye ungkit sampai ketahap kurang ajar pada mak bapak saye .saye sebagai anak terasa ape yang dye buat .abah sye selalu terase ape dye buat .dan dye selalu cakap "abah tahu abah menumpang kat sini jangan la buat abah macam tu x ske abah duduk sini bagitahu awal2 senang abah keluar dari rumah kau ni kak"rase sedih sebagai seorang anak .

.pade mase yang ssma mak ssye tengah sskit ..bsru2 ni ..mak baru nak pulih tambah lagi masalah .hanya allah je yang tahu perasaan saye .ok saye tahu salah saye jugak sebab bawa mak ayah saye dok sini .tapi dye izinkan gaji alhamdulilah terlebih cukup .semenjak balek rumah keluarga dye .terus berubah..sampai ketahap nak memukul saye .

mak ayah saye dok sini bukan x pernah bagi duit. bagi tapi dye selalu menolak jenis dye ni suka berkira .baru2 ni dye simbah air kat muka saye. ya allah hanya allah je tahu perasaan saye ..dye pernah heret saye dari pintu rumah sampai ke bilik sebab mulut family dye 

.padahal saye tengah mengadung ape yang saye nak buat ? ayah saye sedang carik rumah lain sebab x tahan perangai husband saye ..tapi berat hati saye nak mereka pindah keadaan mak saye belum sembuh lagi ..


mak saye x kuat untuk bangun nak uruskan adek2 sekolah lagi. ya allah ape yang ssye nak buat. berikan pemdspat anda? ssye buntuh ?

Padah Berbuat Baik Dengan UMNO, Lihat Yang Berlaku Kepada Pas

KUALA LUMPUR, 30 Muharram 1438H Isnin – Parlimen berkemungkinan tidak mempunyai masa yang cukup untuk membahaskan Rang Undang-Undang (RUU) pindaan Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 yang diusulkan Presiden PAS, Datuk Seri Haji Hadi Awang.





Bercakap perkara itu, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Azalina Othman Said dalam wawancaranya bersama Sin Chew Daily berkata, urusan kerajaan perlu didahulukan, lebih-lebih lagi Dewan Rakyat hanya berbaki dua hari selepas perbahasan Bajet 2017.

“Mengikut kalendar, ada 2-3 usul menanti untuk diluluskan selepas perbahasan Bajet selesai.

“Kita hanya ada dua hari untuk selesaikan semua urusan, saya tak tahu sama ada kita ada masa melainkan kita semua bermalam di Parlimen,” katanya.

Difahamkan, sidang Dewan Rakyat ini akan berakhir pada sesi ketiga 24 November ini,

Terdahulu, pada hari pertama persidangan bermula 17 Oktober, usul yang sepatutnya dibentangkan Abdul Hadi berada pada nombor empat dalam kedudukan kertas perintah, sebaliknya masuk hari kedua, ianya tidak sempat dibahaskan ekoran jatuh ke nombor tujuh.


http://www.ismaweb.net





si suami ada bergurau untuk carikan sya madu.Supaya sya dengan mama xsunyi sangat dekat rumah tu.Ye lah,baby pun x ada lagi nak main.

Assalamualaikum admin. Mintak hide profile ye. Sebab nie fb kawan sya, dia blum brkahwin. Takut jatuh fitnah.



Sya merupakan surirumah sepenuh masa. Baru brkahwin dua tahun empat bulan namun belom diberi cahaya mata. Mungkin belom rezeki. Suami sya seorang cikgu, asal nya terengganu dan posting di johor. Kami berkenalan tak lama, sya dulu bkerja sbgai waiter and si suami selalu juga mkan di kdai kami. Suami sya, (sya nama kan Joe aja ya) ni slalu la juga mkan dgan housemate2 dia, dlam 4 org.

 Sya ni boleh dikatakan cantik, ad rupa.. Kulit putih dan badan montok (bukan niat membangga tapi supaya senang utk anda imagine) so rmai cust2 llaki y suka mgganggu. Tetapi si Joe ni lgsung x pndang sya. Wlaupun kwan2 dia slalu je usik sya. Joe ni jnis x byak ckap, slalu lyan bola. Kdang main fon smbil trsenyum. So sya fikir mgkin sudah bpunya.

 Tapi ad satu hari tu, secara tiba2 sedang sya mlayan perasaan tgok ceritarama tv, si Joe dtang dan minta nom fon sya. Masa tu bru first time sya dgar suara dia. Lembut.. Bergetar jantung dibuat nya.. Haha.. Dkat blakang sya bleh dgar kwan2 dia mengejek. Sya nak tolak x smpai hati, senyuman ala2 kerang busuk dia comel sgat, so sya bgi aja la. Itu first time sya bgi nom fon sya dkat cust. Biasanya sya mmg x kan bgi dkat cust sbab klau nak jumpa, dtang la ke kedai. Malam tu Joe wassap sya. Cakap minta maaf sbab nmpak sgat mcam tpaksa bgi nom fon dkat dia. Dia kalah bet dgan kwan2 dia so dorang challenge dia utk dpatkan nom fon sya. Sya ckap sya ok jek.


 Asal nya kami x berwassap sgat. Sbab kami x rapat sgat dan tiada perkara utk diceritakan. Kdang2 dia btanya tntang menu msakan dan kdang2 dia order melalui sya. Dan kdang2 sya bgurau ckap kdai ttup atau menu hilang. Geram juga, sya da hantar da pun gmbar menu, nak juga tya bnda sama. Dri kdang2 jdi slalu pula. Lama kelamaan jadi macam satu habit utk wassap dia. Msa tu sya da syak, yang sya da jtuh cinta dgan dia tapi sya x brani nak bgtau sbab sya tkut dia da ad gf. So sya pendam la perasaan sya smpai la akhir tahun tu, Joe ckap dia da last bulan ni. Lepas tu dia akan blik terengganu sbab dpat transfer ke sana. Sya mcam sedih sbab ye la.

. Dah sayang kan.. Nnti dah balik terengganu susah dah nak jumpa.. Mungkin tak kan jumpa dah.. Dan disebabkan pemikiran mcam tu, sya pun nekad nak bgtau dia psal feeling sya. Mula2 Joe diam, x ckap byak. Sya dah frust tahap terguling tertonggeng dah time tu. Sbulan lpas tu dia balik. Msa malam sebelum dia balik tu, last dia di johor dia ad dtang kdai. Tapi sya lari, sya mnta tlong kwan sya yg ambil kan order dorang. Joe wassap tya knapa x nak jumpa, sya bluetick kan aja. 


Tiga bulan kami tak contact dan tetiba satu hari tu, Joe call. Tya sya ad mana, busy ke? Rupa2 nya Joe ad di johor. Wedding kwan dia. Kami berjumpa blik. Sya ingat slama 3 bulan tak contact tu feeling sya da surut tapi sya silap. Rasa menyesal pula setuju nk jumpa sbab sya sure akan frust balik bila dia balik nnti. Msa jumpa tu kami borak la. Psal itu ini.


 Dia ad tya psal sya da bpunya atau belum, sya alih topik tya psal dia. Dia ketawa aja. Lpas tu bru la dia ckap, klau belum bpunya dia nk msuk mminang. Terkejut nya sya time tu masyaAllah! Tak sngka sgat2. Ye la, dlu msa sya confess dia diam aja. And sya mati2 ingat dia dah ad gf.
Long story short, dia msuk meminang n kami brkahwin slepas sebulan btunang. Lpas kahwin sya brhnti kerja kdai mkan dan ikut si suami blik ke terengganu. Si Joe ni anak sulung so kami tinggal di rumah mama Joe. Disebabkan sya x ad kawan disini, sya byak mghabiskan waktu ibu mertua. Parents asal sya sudah bercerai ketika sya dibangku sekolah. Sya belajar x tinggi, smpai STPM shaja. Kemudian terus bkerja. 



Semasa bkerja sya tinggal di rumah sewa ataupun asrama y telah disediakan. Jadi bila dpat rsa kasih syang seorang ibu (slepas brcerai, sya tnggal dgan papa dan adik pula dgan ibu.. Kami 2 beradik shaja) Alhamdulillah, mama Joe agak memahami. Byak bantu sya msa mula2 brkahwin dlu. Slalu tnjuk ajar itu dan bercerita ini. Mungkin mama pun sunyi sebab anak2 dia y lain smua jauh2 blajar (Abah Joe pula meninggal ketika dia di bangku sekolah). Dan Joe pula cikgu, agak susah nak melekat di rumah. Kami bahagia.. Atau mungkin itu hanya apa yang sya rasakan. 


Cerita sebenar bermula selepas itu. Beberapa bulan yang lepas si Joe ad brgurau utk carikan sya madu. Supaya sya dgan mama x sunyi sgat dkat rumah tu. Ye lah, baby pun x ad lagi nak main. Mula2 tu sya buat endah x endah aja. Mama pula diam aja. Tapi bila da selalu sya jdi syak wasangka. Sya cuba buka fb suami tapi fb dia pun pndiam mcam dia jugakk.. Most notification dia cuma la y kwan2 dia tag dia aja. Bosan, sya main fb sya. Dan hari tu terdetik utk sya check inbox sya. Rupa2 dkat other msg tu ad msg dri sorang pompuan ni. Request nom nak wassap personal. Sya pelik la sbab mula2 ingat slah pm sbab sya x ad jual apa2 brang on9. So sya intai la fb pompuan ni (sya nama kan as Ann la ya). Orang nya biasa shaja. 



Kulit hitam manis tapi senyuman dia cantik. (maaf la, terstalk pula). Pda mula nya sya fikir nak endah kan aja tapi sya mcam perasan y nama dia sgat familiar. Pastu bru sya tringat y nma dia ni ad dlam wassap contact si Joe ni. Ah, rasa tak sedap hati la pulak. Ikut hati nak endah kan tapi curiousity tu tggi. So sya tggal la nom fon sya. Tak lama tu Ann wassap sya. Terkejut juga sbab cepat giler minah ni take move. Rupa2 nya Ann da mcam putus hrapan sbab ingatkan sya nak ignore je msg dia. Msa tu la bru sya perasan da hmpir 4 bulan dia inbox sya.. Da hmpir bkulat da pun. Tujuan dia wassap sya sbab nak bncang psal Joe. Dlam hati ni da menyumpah seranah dah pompuan ni. Sapa dia and kenapa tetiba nak ckap psal suami aku ni!? Sya tya si suami, siapa pompuan ni ( x ckap la ad contact ngan Ann ni) si suami hnya trsengeh, ckap tu bkal madu. Masa tu ya Allah, sakit nya hati x terkata!! 


Tapi sya diam. Sya contact Ann mrah2. Ckap jgan kcau rmah tangga sya.. Ann ckap sya slah fham tapi sya x prcaya dan sya block dia. Sya tya si suami siapa si Ann. Mula2 suami gurau2. Tpi bila sya push dia x nak cerita jga. Belum smpai masa kata nya. Sya geram. Sya unblock Ann dan kitorang stuju nak jumpa. Klau sya x leh korek dri Joe, sya akn korek trus dri punca utama. Kami jmpa di satu kdai western tepi pantai. (Terengganu ni mmg byak kdai tepi, sya suka. Sebab kat johor x ad pntai yang cantik2 mcam dkat terenganu ni) Sya smpai dlu, so sya pilih tmpat yang agak tersorok so x ad la drama sgat nanti. Ingat nak bwak kawan, kawan pula jauh.. Sendirian la sya mnunggu. Huhu..Ann smpai x lama lpas tu.


 Jmpa dkat luar, lain dgan dlam fb. Hmpir x cam si Ann. Org nya kecik aja, suara agak kbudakan tapi lembut mcam manja gitu. Ingatkan bdak bru lpas skolah mana y tegur rupa nya itu la si Ann. Lepas kami order, perkara first y kluar dri mulut Ann ialah dia minta maaf. Ann cerita di awal smpai akhir. Rupa nya dorang penah brkapel (8 tahun koottt) bru putus. Lepas tu x contact lama gila bru contact blik. Camne dlu si Joe ad nk pinang si Ann tpi hntaran tggi sgat (20k kau!) so cancel. Tup2 dgar crita Joe kahwin ngan sya. Ann pulak putus cnta smpai 6 bulan lpas bru Joe ckap nk msuk pinang blik. Sbab da ad ckup 20k. Sya menangis msa Ann crita. Sya rsa mcam dipergunakan dan diperbodohkan. Ann pown sya nmpak mcam nk mnangis tpi dia tahan. Bila sya da mnangis tresak2, fikir blik smua hint2 si Joe bgi ni, Ann dtang dduk tepi peluk sya. Sumpah makin kuat sya mnangis time tu. 


Sya pun x tahu knapa teruk sgat sya menangis time tu, patut nya si Ann la y kna mnangis sbab cinta dia da jdi laki saya. Tngah sya mnangis, Ann peluk tu. Ann ckap, dia bgi syarat, klau nk pinang dia kna dpatkan prsetujuan sya dlu. Dan niat dia dtang jumpa sya ni, nak minta sya mati2 jgan bgi. Jgan stuju wlau apa pun y Joe ckap. Ann x nak. Dia x sanggup. Dia ckap mmg betul dia syang Joe tpi dia x nak rosak kan rumah tangga kitorang. Ann ckap, mgkin bukan jdoh mereka berdua, Ann redha. Ann da cuba pjuk Joe supaya lpas kan je dia tpi Joe brkeras. Kami dduk di kdai tu agak lama. Msa balik Ann offer hntar rumah. Mula sya nak tolak tpi nnti sya kna call Joe pula. Sya x nak Joe nmpak muka sya smbab so sya terima lah. Smpai rumah kbetulan mama ad tgah sidai kain.

 Mama trkejut tgok muka sya sembab. Tambah trkejut bila tgok Ann. Mama mcam tgamam. Ann kluar kereta salam ngan mama. Mama diam lama, pgang tgan Ann mcam nk ckap something. Ann pown diam aja. Lpas tu mama ajak naik mnum air tapi Ann tolak, ckap nak kna msuk kerja malam tu. Lpas Ann blik, mama trus tnya sya okay ke x? Sya diam. Petang sikit bila sya da reda bru sya cerita semua dkat mama. Rupa2 mama pun da tahu psal si Ann. Bkan mama aja, adik2 Joe pun smua da tahu. Joe dlu mmg syang sgat2 dkat Ann. Apa y Ann ckap dia ikut. (tapi x ad la smpai memberontak) Dan dia pun slalu sgat cerita psal si Ann ni.

 Mama ckap, Ann dlu ad dtang rumah time raya. Time tu dorang da putus tpi still contact rapat mcam biasa. Ann ni jnis y boleh msuk dgan family Joe so smua mmg mcam da agak dorang ni jodoh kuat. So bila Joe kahwin dgan sya smua agak tkejut tapi x cerita or tanya byak. Mama mcam dpat detect y Joe kecewa tapi x nak tnjuk. Msa Joe ckap nk pinang sya, mama ingat Joe da move on. Msa mama cerita ni, sya dpat rsa y slama ni mama kesian kan sya. Sya jdi sedih lgi. Ptang tu sya nangis2 ngan mama pula. Msa Joe blik kerja, sya kurung dri dlam blik mama. Dua hari sya dduk tidur dgan mama.


 Joe ad tnya bila dia nmpak sya tpi sya diam kan aja. Hari ketiga bru sya cerita smua dkat Joe. Time tu dah mlam dan kbetulan esok cuti. So sya tpaksa bsemuka dgan Joe. Lpas sya cerita tu, Joe minta maaf dgan sya. Sayu hati time tu. Joe ckap dia ingat kahwin ngan sya boleh lupakan Ann. Joe ckap dia silap sbab tburu2. Joe mnta maaf sbab gunakan sya scara x lgsung. Byak benda y dia mnta maaf. Dia terus terang dia x cinta kan sya. Dia msih cintakan si Ann. Msa ni hati sya luluh sgat2. Sy punya lah syang dkat Joe smpai buta nk nmpak y Joe ni cuma kasihan kan sya. Ending tu Joe mnta sya stuju dia kahwin dgan Ann (sya x cerita bab Ann x bgi sya stuju tu dkat Joe). Sya diam je. Sya ckap sya ngantok dan paksa diri tidur. Lpas dri hari tu Joe da x ad nk bunyi2 psal nk kahwin lgi satu. Sya thu dia tggu kputusan sya. Tapi sya diam kan diri. 

Dan sejak dri hari tu, Joe x pernah sentuh sya. Hububgan kami jadi renggang. Semacam perang dingin. Bercakap tapi x bermesra. Mama risaukan kitorang dan selalu aja sruh kami berbincang elok2.
Ikutkan hati sya mmg x nak bgi. Biarkan dia. Berani dia gunakan sya. Merana lah dia smpai mati. Tapi bila difikirkan blik. Sya rsa klau sya x bgi, sya da jdi pghalang jodoh mereka. Sya rsa jahat. Dan terseksa sgat sbab sya sdar skrang y suami trcinta sya jtuh cinta dgan org lain. Sya rsa mcam sya da hlang cinta dorang (wah, mcam filem hindustan la pulak). 


Tapi sape nk bermadu.. Baik mcam mana pun pompuan tu, belum tentu boleh terima. Sya cuba benci Ann tapi x boleh. Dan sya mmg obviously x boleh nk bnci suami sya. Mama x bersalah dlam hal ni. 


Buat masa skarang ni sya beradi di johor, menumpang dirumah kawan sbab sya da x than dgan perang dingin kitorang. Sungguh sya syangkan si Joe tu so tak kan mungkin sya mnta cerai dgan dia. Tapi ya la, smpai bila sya nak lari dri msalah ni kan.. Mama pun slalu aja call, pjuk balik smula.



Mcam mana ni? Boleh bgi nasihat x..? Patut kah sya mndiamkan diri? Atau setuju utk brmadu..?? Tolong sya..

keluhan ibu berpantang dirumah mentua-saya diberi makan ikan parang masak kicap.allahhuakhbar..luka jahit terasa sangat berbise. sakit sampai xboleh duduk

Saya baru beberape hari berpantang anak pertame.. berpantang umah mertua atas permintaan suami. Mula berpantang.


. baru nak minum air pun asik ditegur jangan mnum air banyak. Bontot ade buasir tapi dipaksa pakai bengkung jawa yang ikat bontot sampai nak jalan dan xboleh.. ketat sangat.. 

buasir pun berdenyut je.. ape yang saya cakap xboleh dimakan lagi sebab luka jahitan bawah masih baru lagi.. mertua xnak dengar.. 


Hari ni saya diberi makan ikan parang masak kicap.. allahhuakhbar.. luka jahit terasa sangat berbise.. sakit sampai xboleh duduk.. dah xboleh dduk. Dipaksa lagi untuk pakai bengkung ketat2 dari bontot sampai dada.. nak susukan baby pun susah. Terpaksa mengiring sambil susukan baby.. dugaan betul la.. 


 bila minta suami cakap kan ape yang boleh makan xboleh mskan, bengkung xboleh nak pkai ketat2 dekat bntot sebab saya sakit, air kane minum banyak.. suami pulak kane marah.. misi pulak asik marah je.. dari bersalin sampai dah dekat 1 minggu. Saya belum lagi buang air besar.. hb pun low.. sarapan saya buat sendiri.. xpe la.. x susah pun.. untuk makan tengahari selalu lewat kadang sampai lapar sangat terpaksa makan biscot dulu.. takot baby kembung pulak nati.. tapi ini ok lagi la makan lewat.. tapi yang x tertahan lauk ape yang mskan tengahari. Itu la lauk yang makan untuk malam. Dipanaskan balik.. kadang bagi tanpa dipanaskan lauknya.. nasik pun same. Kadang dipanaskan balik.. malam baby berjage.. saya xcukup tido.. nak tido siang pun xboleh.. dimarahnye. Kadang saya tertidur jugak mase susukan baby.. sebab xtahan mate.. susah betul pantang dengan mertua.. hari2 air mate ni mengalir.. suami sampai sarbe slah.. hari2 suami minta maaf dengan saya.. nak blik pantang umah mak.. duit xde. Ya allah.. Tabahkan lah hti ini..

jumpai kepala mayat dalam plastik dalam keadaan busuk dan berulat....perbunuhan kejam



BACHOK – Empat mayat disyaki mangsa bunuh ditemui dalam semak di Kampung Tanjung Hilir, Bekelam, di sini, petang semalam.




Ketua Polis Kelantan Datuk Dr Abdul Rahman Ismail berkata empat mayat dipercayai tiga lelaki dan seorang wanita yang belum dikenal pasti indentiti itu dipercayai dibunuh di tempat lain kemudian dibawa dan dicampakkan di semak berhampiran dengan jalan kampung itu.

Keempat-empat mangsa yang dianggar berumur antara 20 dan 30-an dipercayai sekurang-kurangnya telah meninggal dunia tiga hari lepas, katanya kepada pemberita di lokasi kejadian di sini, malam tadi.

Abdul Rahman berkata berdasar pemeriksaan awal mendapati setiap mayat yang kepalanya dibungkus dengan plastik, mempunyai kesan tikaman di dada dan perut.

“Selain tikaman di dada dan perut, ada antara mangsa yang ada kesan calar di paha dan tangan mungkin kesan berlaku pergaduhan sebelum berlaku pembunuhan,” katanya.

Selain itu, Abdul Rahman berkata salah seorang mangsa juga dipercayai mempunyai tatu di tangan kanan.

Katanya polis masih menjalankan siasatan di tempat kejadian termasuk oleh unit forensik dan pegawai perubatan dari Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII) Kota Bharu.

Beliau berkata kes itu diklasifikasikan sebagai kes bunuh dan disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan. – BERNAMA






http://www.mynewshub.cc




Senarai Nama Bayi Paling Di gemari Rakyat Malaysia Tetapi Mempunyai Makna Buruk Dalam Islam

Pemberian nama merupakan sebuah hal penting yang harus diperhatikan oleh orang tua untuk buah hatinya. Pasalnya setiap orang tua berkewajiban untuk memberikan nama yang baik bagi anak-anaknya.

Selain itu nama juga merupakan sebuah doa yang diharapkan oleh orang tua untuk anaknya. Sebab umumnya nama akan berpengaruh terhadap sikap dan perilaku sang anak dalam menjalani hidup. Oleh sebab itu para orang tua hendaknya memberikan nama yang baik untuk sang buah hati.



Akan tetapi diantara sekian banyak nama yang biasa digunakan, ternyata ada beberapa nama yang sebenarnya dilarang di dalam Islam. Hal ini dikarenakan nama-nama tersebut memiliki arti dan makna yang sangat tidak baik bagi sang buah hati. Dan ditakutkan pula jika nanti dapat mendatangkan keburukan di kemudian hari. Dan inilah 6 nama bayi yang terlarang dalam Islam.

Beberapa diantaranya bahkan banyak digunakan dimasa kini, pasalnya bukan hanya orang biasa namun nama-nama ini juga banyak digunakan oleh para artis, sehingga kebanyakan orang pun menirunya.

1. Zaqwan atau Zaquan yang berarti anak jin
2. Qistina atau Kristina yang berarti penghulu jin
3. Balqis yang berarti ketua jin
4. Najwa yang berarti bisikan
5. Haikal atau Haiqal yang berarti tengkorak
6. Badrisha atau badlisha atau Herisa

Namun segala sesuatunya kembali kepada Allah SWT, sebab Dia-lah yang Maha Mengetahui dan Maha Kuasa. Dan hal ini hanyalah sebagai sebuah peringatan bagi para orang tua untuk memberikan nama yang baik dan memiliki arti yang baik pula serta menghindari penggunaan nama-nama yang bermakna buruk.

Bahkan hal ini pernah dilakukan di zaman Rasulullah SAW. Dimana pada saat itu beliau mengganti nama anak perempuan Umar yang bernama ‘Asiah menjadi Jamilah.

Sebagaimana disebutkan dari Ibn Umar bahwa, “Anak perempuan Umar dinamakan dengan nama ‘Asiah (wanita yang durhaka), lalu dinamakan oleh Rasulullah SAW dengan Jamilah (cantik).”  (HR. Tirmidzi dan Ibn Majah)

Kemudian Rasulullah SAW pernah menukar nama seseoramg yang bernama Abdul Hajar menjadi Abdullah. Dan seseorang yang bernama ‘Asi menjadi Muti’. Sebagaimana diceritakan dari Aisyah ra bahwa, “Rasulullah SAW telah menukar nama-nama yang buruk.” (HR. Tirmidzi)

Oleh sebab itu hendaknya bagi para orang tua berikanlah nama yang baik bagi anak-anak Anda. Bukan hanya memberi nama yang enak di dengar, namun hendaknya memiliki arti yang baik pula. Sebab suatu hari nanti ketikaseseorang meninggal dunia dan ruhnya diangkat maka para Malaikat akan menyebutkan namanya.

Bahkan setiap melewati sekelompok Malaikat, mereka akan bertanya, “Ruh siapakah yang menyebarkan bau harum ini?” Dan para malaikat yang membawa ruh manusia tersebut akan menjawab, “Ini adalah ruh fulan bin fulan,” sambil mereka menyebutkan nama-nama panggilannya yang terbaik yang biasa dipanggilkan kepadanya ketika di dunia.

Namun selain itu, ada beberapa nama lain yang juga harus dihindari saat pemberian nama diantaranya.

A
Abiqah = Hamba yang lari dari tuannya
Afinah = Yang bodoh
Amah = Hamba suruhan perempuan
Asiah = Wanita yang derhaka
Asyar = Paling jahat
Asyirah = Yang tidak bersyukur atas nikmat
Aznie = Aku berzina

B
Baghiah = Yang zalim, jahat
Bahimah = Binatang
Bakiah = Yang menangis, merengek
Balidah = Yang bodoh, bebal
Batilah = Yang batil, tidak benar

D
Dahisyah = Goncang, stress
Dahriyah = Yang mempercayai alam wujud dengan sendirinya
Dami’ah = Yang mengalir air matanya
Daniyah = Yang lemah dan hina

F
Faji’ah = Kecelakaan
Fajirah = Yang jahat, yang berdosa
Fasidah = Yang rosak, yang binasa
Fasiqah = Yang jahat, si fasik
Fasyilah = Gagal, kalah

G
Ghafilah = Yang lalai, yang leka
Ghaibah = Hilang
Ghailah = Kecelakaan, bencana
Ghamitah = Yang tidak mensyukuri nikmat
Ghasibah = Perampas, perompak
Ghawiah = Yang sesat, yang mengikut hawa nafsu

H
Haqidah = Yang dengki
Hasidah = Yang hasad
Hazinah = Yang sedih

J
Jafiah = Yang tidak suka berkawan
Jariah = Hamba suruhan perempuan

K
Kafirah = Yang kafir, yang ingkar
Kaibah = Yang sedih
Kamidah = Yang hiba, yang sangat berduka
Kazibah = Pendusta, pembohong
Khabithah = Yang jahat, yang keji
Khali’ah = Yang tidak segan silu, mengikut hawa nafsu
Khamrah = Arak
Khasirah = Yang rugi
Khati’ah = Yang bersalah, yang berdosa

L
Lahab = Bara api
Lahifah = Yang sedih, menyesal dan dizalimi
La’imah = Yang tercela
Lainah = Yang terkutuk

M
Majinah = Yang bergurau senda tanpa perasaan malu
Maridah = Yang menderhaka
Musibah = Celaka, bencana, kemalangan

N
Nariah = Api
Nasyizah = Yang menderhaka dan melawan suami

Q
Qabihah = Yang buruk, hodoh
Qasitah = Yang melampaui batasan dan menyeleweng dari kebenaran
Qatilah = Pembunuh

R
Rajimah = Yang direjam, yang dilaknat
Razani = Kepala zakar lelaki
Razi’ah = Kecelakaan, musibah
Razilah = Yang keji dan hina

S
Safih = Insan Manusia bodoh
Safilah = Yang rendah dan hina
Sahiah = Yang pelupa
Sharrul / Sharru = Jahat
Sakirah = Pemabuk
Syafihah = Yang bodoh
Syani’ah = Yang buruk
Syaqiyah = Yang menderita
Syaridah = Yang diusir
Syariqah = Pencuri
Syarisah = Yang buruk akhlak
Syarrul Bariyyah = Sejahat-jahat manusia

T
Tafihah = Karut
Talifah = Yang rosak, yang binasa
Talihah = Yang tidak baik
Tarikah = Anak dara tua

W
Wahiah = Yang lemah, yang jatuh, yang buruk
Wahimah = Yang lemah
Wahinah = Penakut
Wailah = Bencana, keburukan
Wajilah = Penakut
Waqihah = Yang kurang sopan dan malu
Wasikhah = Yang kotor
Wasyiah = Yang mengumpat, yang mengadu dombakan orang
Wati/Waty = Nama Hindu/tiada makna
Wathy / Wathi = Bersetubuh

Y
Yabisah = Yang kering, yang sedikit kebaikannya
Yaisah = Yang berputus asa

Z
Zalijah = Kebinasaan
Zalilah = Yang hina
Zalimah = Yang zalim
Zaniyah = Penzina, pelacur
Zufafah = Racun pembunuh


Oleh sebab itu bagi seseorang yang memiliki nama-nama ini hendaknya bersegera untuk mengganti nama. Akan tetapi, apabila tidak memungkin maka cukup untuk mengganti nama panggilannya saja. Misalnya seseorang yang bernama Ratu Balqis dan selama ini dipanggil Balqis maka hendaknya mengganti nama panggilan menjadi Ratu.

Suami Cium Jenazah Isteri Batalkah Wuduk Jenazah? Ramai Yang Tidak Tahu Hukum Sebenar Rugi Tak Baca!

Hukum Suami Cium Jenazah Isteri Adakah Batal Wuduk Isteri? 


 “Suami jangan cium jenazah isteri. Nanti batal wuduk jenazah itu.” Pelik sekali ada orang kata seperti ni. Kadang kala yang kata tu adalah tukang mandi jenazah. Mana lah dia dapat hukum ni?


Kita yang jahil ni pun termakan hingga suami tak dapat cium kali terakhir kepada sang jenazah isteri kerana takut batal wuduk nya. Begitu juga isteri dihalang untuk cium jenazah suaminya atas alasan yang sama. Mari buka Kitab fiqh. Mari Belajar ilmu supaya tak termakan dengan perkara ini.

Persoalan – Batal ke wuduk jenazah tu?

Jawapannya sudah tentu tidak batal. Pertama sekali kita mesti tahu bahawa orang yang telah mati sudah putus dari menjadi mukallaf (orang yang wajib ikut syariat). Ini adalah kerana mereka sudah terpisah dari dunia, maka terpisah dari sebarang hukum. (Dunia adalah tempat beramal dan akhirat adalah tempat adalah tempat meraih kehidupan kekal abadi).

Maka bagaimana kamu boleh kata wuduk jenazah itu batal sedangkan dia sudah tidak ada hukum lagi? Begitu juga jika najis keluar dari kemaluan jenazah yang sudah ada wuduk. Maka wuduknya tidak batal. Namun wajib bagi kita yang hidup untuk sucikan najis itu.

Ini kerana hukum hakam (syariat) hanya bagi mereka yang hidup dan bukanlah yang mati. Maka jika jenazah yang wuduk disentuh oleh mereka yang bukan mahram (atau sang isteri/suami) maka tidak batal wuduk jenazah itu. Tapi, jika sekiranya yang hidup itu ada wuduk. Maka yang hidup itu, batallah wuduknya. Contoh, suami mati. Isteri cium jenazah suami. Maka suami tidak batal, yang batal adalah si isteri.

Rujukan -Kitab kifayatul muhtadi (Pengajian Dibawa oleh Ustaz Wan Junaidi Hafizullah

credit:binusrah.blogspot.my

dikongsi: malaysianewsss.blogspot.my

Perkara Menakutkan Rakyat malaysia Semakin Terjadi Inilah Akibatnya Apabila Najib Jual Bandar Malaysia Kepada China

Padah Jual Pusat Bandar Malaysia Kepada China

KUALA LUMPUR: Bandar Malaysia bakal menyaksikan peluasan kuasa ekonomi China ke atas Malaysia, malah projek terbesar di bawah syarikat kontroversi 1MDB itu dilihat menguntungkan Beijing di sebalik kemaraannya yang sudah tidak dapat dibendung lagi di rantau ini, kata seorang bekas duta Malaysia.


Bekas pesuruhjaya tinggi Malaysia ke Canada, Datuk Dennis Ignatius, menyuarakan kebimbangan itu dalam penulisannya yang diterbitkan FMT semalam.

Menurut Dennis, ia merupakan rentetan daripada sejarah lama kemaraan China dalam menghadapi pesaing politik dan ekonomi, termasuk projek besar Laluan Sutera Baharu bagi mewujudkan rangkaian antarabangsa menghubungkan China dengan 60 ekonomi Asia dan Eropah.

Beliau berkata salah satu dasar China ialah berbaik-baik dengan kerajaan korup dan kuku besi, dan ini dilihat menerusi penglibatan luas dalam ekonomi Myanmar yang diperintah junta tentera.

“Dilihat secara menyeluruh, projek pelaburan yang tersebar luas di rantau itu memberikan gambaran sebuah negara yang tekad menggunakan pengaruh kekayaan dan ekonomi bagi menguasai rantau itu,” kata Dennis, ahli diplomat veteran dengan lebih 3 dekad pengalaman berkhidmat di beberapa negara termasuk China, United Kingdom dan Amerika Syarikat.

Bandar Malaysia ‘ibu negara’ serantau China

Dennis menganggap di antara pelaburan China yang paling memberikan kesan ialah Bandar Malaysia, yang memainkan peranan sebagai ibu negeri serantau bagi China.

Menurutnya, projek kelolaan 1MDB yang memakan belanja 4 kali ganda membina Putrajaya, bukan sahaja akan mengganggu pasaran hartanah, tetapi juga meningkatkan masalah kesesakan di Kuala Lumpur di samping menyaksikan kebanjiran beribu-ribu rakyat tanah besar China.

“Sudah tentu kebanyakan ruang rumah dan pejabat di Bandar Malaysia akan dimiliki warga China, yang kewujudan mereka sudah pun bertambah di pasaran hartanah.

“Secara keseluruhannya, ia sebuah projek kroni tidak masuk akal bagi menguntungkan kroni dalam dan luar negara dengan memangsakan rakyat Malaysia. Ia mengutamakan kepentingan China lebih daripada Malaysia,” kata Dennis.

Bandar Malaysia bakal meliputi kawasan seluas 196 hektar di Sungai Besi, yang ketika ini pangkalan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Sungai Besi, dan bakal dihubungkan dengan projek kembarnya, Tun Razak Exchange. Ia termasuk ruang pejabat dan perniagaan, serta hampir 30,000 unit kediaman.

Dennis berkata Malaysia kini lebih terdedah kepada kerakusan China berikutan skandal 1MDB, dan boleh dianggap “mahkota” dalam agenda peluasan kuasa serantau China.

Ia dapat dilihat menerusi pemberian pelbagai kontrak besar dan tukar milik aset negara kepada China, sebagai balasan dana China bagi menyelamatkan 1MDB, katanya.

“China Railway dianugerahkan projek landasan kembar elektrik Gemas-Johor Bahru bernilai RM7.13 bilion, projek landasan kereta api Timur Laut bernilai RM55 bilion, dan hampir pasti menerima projek Kereta Api Laju Kuala Lumpur-Singapura bernilai RM60 bilion,” kata Dennis.

Ini ditambah dengan projek sedia ada yang sudah pun diserahkan kepada China seperti Melaka Gateway bernilai RM43 bilion di samping projek utama jambatan kedua Pulau Pinang.

“Adakah terdapat perjanjian sulit bagi memastikan China menerima semua projek infrastruktur mega di Malaysia?” soal beliau.sumber: freemalaysiatoday.com

Doa Suami Di Makkah Termakbul, Allah Tunjukkan Isteri Kesayangan Berzina Dengan Lelaki Lain Ketika Beliau Di Makkah

Kisah Isteri Curang Berzina Dengan Lelaki lain Ketika Suami Menunaikan Ibadah Umrah Di Makkah

Siapa sangka, seorang isteri berperawakan lemah lembut, bertudung labuh dan kuat pegangan agama rupa-rupanya bertuankan nafsu apabila sanggup menjalin hubungan sulit dengan suami orang.



Padahnya, dia dicekup suami dalam keadaan hanya memakai baju tidur tanpa coli manakala pasangannya tidak berbaju, sekali gus membawa kepada runtuhnya rumah tangga yang dibina selama 10 tahun.

“Nyata doa saya ketika di Makkah supaya Allah SWT menunjukkan kebenaran di dalam rumah tangga saya termakbul. Saya bukan mahu memalukan bekas isteri, tapi ingin berkongsi pengalaman supaya menjadi iktibar kepada orang lain,” kata Azman, 30-an.

Ikuti pengakuan Azman sepenuhnya:


“Terus terang saya katakan, sepanjang hidup bersamanya, tidak sedikitpun saya meragui kesetiaannya. Saya yakin dia setia kepada saya memandangkan perkahwinan kami atas dasar suka sama suka.

Ketika bersusah payah membangunkan perniagaan, dia menjadi inspirasi dan semangat untuk saya. Tanpa dia, mungkin saya tidak mampu mengharungi pahit getir dalam dunia perniagaan.Lebih daripada itu, saya yakin, perawakannya yang lemah lembut, bertudung labuh dan latar belakangnya yang kuat pegangan agama tidak mungkin membuatkan dia sanggup melakukan perbuatan yang menyalahi hukum agama.

Dia melayan saya dengan sepenuh tanggungjawabnya sebagai isteri. Apa saja permintaan saya dia akan penuhi.Kami bertambah bahagia apabila dikurniakan seorang anak lelaki yang kini berusia sembilan tahun.Namun, ketika perniagaan saya berkembang dan kami sekeluarga mengecap kesenangan, ada rakan memberitahu pernah melihat isteri saya bersama lelaki lain dalam keadaan mencurigakan.

Ketika itu memang saya tidak percaya langsung dan akibatnya saya bertumbuk dengan rakan yang menyampaikan maklumat itu.Begitupun, cerita mengenai kecurangan isteri saya tidak pernah tamat kerana ada saja rakan menyampaikannya kepada saya.Antara yang paling menyakitkan hati ialah ada yang memberitahu, isteri saya membuat pengakuan bahawa dia sudah berpisah dengan saya.

Dalam keadaan sedemikian, saya masih bersabar dan membuang perasaan curiga terhadap isteri. Saya tetap melayannya dengan baik dan pada masa sama dia juga begitu.Pada Ramadan tahun lalu, saya ke Makkah mengerjakan umrah dan di depan Kaabah saya berdoa supaya Allah SWT terus merapatkan hubungan saya dan isteri. Pada masa sama saya juga memohon kepada Allah supaya menunjukkan kebenaran jika ada kekurangan dalam rumah tangga saya.

Pulang dari Makkah, saya menghadiahkan isteri gelang kayu Kokka. Tidak lama selepas itu rakan memberitahu, lelaki yang dikatakan menjalin hubungan sulit dengan isteri saya ada memakai gelang sama.Apa disampaikan rakan saya memang benar kerana tanpa pengetahuan saya, isteri saya menghadiahkan gelang berkenaan kepada lelaki itu.

Saya memang sakit hati tetapi kerana perasaan sayang masih menebal, saya buat tak tahu saja.Bagaimanapun, pada satu malam doa saya dimakbulkan Allah apabila saya bagaikan diberi petunjuk mengenai kecurangan isteri.Entah bagaimana, ketika itu tidak semena-mena kereta yang biasa saya gunakan rosak secara tiba-tiba dan saya pulang ke rumah menggunakan kereta lain.

Tidak seperti kebiasaan, saya pulang awal sedikit. Ketika sampai di rumah, saya melihat kelibat seorang lelaki keluar dari pintu belakang dan menguncinya.Berderau darah saya ketika itu dan dengan menggunakan segala kudrat yang ada, saya mengejar dan berjaya menangkapnya.

Ternyata, dia adalah lelaki seperti digambarkan rakan saya. Dalam keadaan separuh bogel, saya mengheretnya ke dalam rumah dan ketika itu isteri saya dalam keadaan kusut, memakai baju tidur tanpa coli. Saya periksa bilik dan mendapati katil ‘bersepah’.

Tanpa sedar, air mata saya mengalir dan benarlah apa yang diberitahu rakan selama ini. Sudah jelas, isteri saya curang. Jika bersama lelaki lain di dalam rumah dalam keadaan mencurigakan, apa lagi yang mereka lakukan jika tidak membuat maksiat?

Namun, seperti orang tidak bersalah, kedua-duanya berbuat muka selamba. Isteri memberi alasan lelaki itu datang ke rumah kerana mahu membetulkan paip.Apabila diperiksa, ternyata isteri saya berbohong apabila paip rumah saya tidak rosak dan lelaki itu tidak pula membawa peralatan membaiki paip.

Seperkara lagi, lelaki itu masuk ke rumah secara bersembunyi berikutan keretanya diletakkan jauh dari pekarangan rumah.Bengang dengan reaksi mereka, saya bawa mereka ke balai polis dan membuat laporan. Sedikitpun mereka tidak menunjukkan perasaan takut. Kesudahannya mereka dilepaskan selepas dijamin keluarga masing-masing.

Sejak itu, kami duduk berasingan hinggalah kami bercerai baru-baru ini. Saya mendapat hak penjagaan anakApabila difikirkan kembali, apa salah saya sehingga dia sanggup berbuat begitu. Hendak apa saja saya berikan. Malah satu ketika dia pernah berkata kepada anggota keluarga saya, dia tidak tahu hendak membeli apa lagi kerana semua benda boleh dimilikinya.

Keluarga saya memang kecewa, apatah lagi ibu saya. Dia adalah menantu kesayangannya, tetapi apa yang berlaku benar-benar mengejutkannya.Keluarga bekas isteri pula meletakkan kesalahan di atas bahu saya. Mereka menyifatkan saya terlalu cemburu.

Saya hairan, adakah perbuatan bekas isteri saya melakukan maksiat bersama lelaki lain dan saya sendiri yang menangkap mereka perlu dimaafkan?”Nauzubillah. Semoga perkara ini tidak berlaku kepada kita mahupun ahli keluarga kita sendiri dan kisah benar ini menjadi pengajaran buat semua.

Tolak Ajakan Bersetubuh, Lelaki Viralkan Video Ex Girlfriend 0nani Guna Timun

Pengajaran untuk mereka yang sedang bercinta dan mungkin pernah terlanjur beberapa kali adakah ketika melakukan perkara tersebut wajah dan perbuatan anda dirakam? jika ia maknanya mungkin gambar anda juga telah tersebar di internet.


Adakalanya teman lelaki meminta gambar bogel anda atas nama cinta anda pula berikan gambar tersebut tanpa berfikiran panjang 


Andainya ditakdirkan putus dengan teman lelaki tersebut gambar yang anda berikan 98 % akan diviralkan melalui media sosial jadi berhati-hatilah

lihat gambar dibawah memang seakan tak percaya seorang gadis melayu onani menggunakan timun dan dirakam oleh teman lelakinya kemudian gambar tersebut disebarkan




Tanda-Tanda Perang Dunia Ketiga Di antara Russia Dan Amerika Semakin Hampir

Timbalan Perdana Menteri Turki, Numan Kurtulmus berkata, Russia dan Amerika Syarikat mungkin akan menyebabkan ‘perang dunia’ meletus, kecuali keamanan wujud di Syria.

Hubungan antara kedua-dua kuasa besar itu kini berada di tahap paling rendah sejak Perang Dingin berakhir, kerana konflik di Asia Barat.


Washington menuduh Moscow melakukan jenayah perang di rantau itu kerana tindakannya mengebom secara rambang hingga memusnahkan bandar Aleppo di Syria.

Numan memberi amaran, perang saudara yang berlaku di Syria sejak 2011 mungkin merebak menjadi konflik dunia.

Dia menyifatkan sengketa di negara itu sebagai ‘perang proksi’ antara dua negara berkenaan dengan masing-masing menyokong kumpulan bertentangan - Amerika Syarikat membantu kumpulan penentang sementara Russia menyokong diktator kejam, Bashar al-Assad.

Numan berkata, Bashar kini hanya ‘bidak’ dalam permainan perang antara Vladimir Putin dan Washington.

Dia menggesa supaya keamanan diwujudkan di negara itu, tetapi pada masa sama berkata, Bashar tidak ada tempat dalam masa depan Syria.

“Sekiranya perang proksi ini berterusan, Amerika Syarikat dn Russia pula akan terbabit secara langsung dalam peperangan,” kata Numan.

Putin enggan menjatuhkan Bashar, sebaliknya mengerahkan tenteranya ke rantau itu dalam usaha melindunginya daripada ancaman serangan udara Amerika Syarikat.

Presiden Barack Obama dijadual berunding dengan penasihat kanan tenteranya hari ini untuk memutuskan sama ada Washington akan meningkatkan kuasa tenteranya di Syria.

China, sekutu Russia, juga campur tangan minggu lalu dengan mengecop Amerika Syarikat sebagai ancaman sebenar kepada Moscow dan Beijing.

Seorang Menteri Jerman, Frank Walter Steinmeier baru-baru ini juga berkata, ancaman peperangan antara Amerika Syarikat dan Russia kini lebih berbahaya berbanding Perang Dingin.
Back To Top